Blog

Baby spullen kopen

U bent zwanger, ineens moeten er baby spullen komen voordat de kleine er is. Welke spullen moet je in huis hebben voor na de bevalling? Wij hebben voor u een babyuitzet lijstje gemaakt. Een belangrijk onderdeel voordat de baby komt is de babykamer met toebehoren in orde maken. Voor sommige zal dit een feest zijn van zoeken naar leuke spullen en het stylen van de babykamer, voor andere is dit een taak die vervult moet worden.

Welke baby spullen moet u kopen?

Voor de baby te verzorgen zijn een hoop spullen nodig. Niet alleen voor thuis heeft u spullen nodig maar ook voor onderweg moet u voorbereid zijn op het verzorgen van uw baby. Een baby heeft dezelfde levens behoefte als een volwassen mens. Deze behoeftes zijn: Eten, slapen, kleding en verzorging. Voor al deze dingen heeft u verschillende dingen nodig welke wij voor u hebben opgesomd.

Baby spullen om te kunnen eten:

Flesvoeding

Melkpoeder container (hiervoor kan het winkel pak worden gebruikt)
Voeding voor de pasgeboren baby (kies een merk wat de baby fijn vind)
Magnetron sterilisator (om flessen te reinigen)
4 tot 6 zuigeling flessen
Flessenwarmer (optioneel)

Borstvoeding

Borstkolf (enkel of dubbel)
Spuugdoekjes
Anti-klovenzalf
Voedingskussen
Compressen voor in de beha’s
drie of meer voedingsbeha’s

Baby spullen voor in het huis

Slaapkamer en woonkamer

Matras en wieg
Twee bedzeiltjes
Drie hoeslakens
Twee dekens en drie bovenlakens
Bad met thermometer en standaart
Shampoo en olie
Badcape
Borstel
Aankleedkussen met minimaal 2 hoezen
Prullenbak of luieremmer
Washandjes minimaal 4
Hydrofiele luiers minimaal 12
Luiers voor na de geboorte 1 of 2 maanden
Thermometer (digitaal)
Babyfoon
Een molton beschermer
Twee slaapzakjes
Kruik met kruikenzak
Box met kleed
Commode
Klerenkast
Wipstoel
Nagelschaar of vijltje
Huidolie voor moeders (optioneel)

Kleding

Let op of uw kind winterkleding of zomerkleding nodig heeft. Voor geboorte is het verstandig 1 setje kleren in twee maten te kopen. (koop er meer als u de grote van uw baby weet)

Rompertjes minimaal 4 voor de kleinste maat en minimaal 4 voor een grotere maat
Sokken minimaal 3 paar sokken voor aan voeten en/of handen
Mutsjes twee stuks
Vier setjes kleren voor gedurende de dag

Baby spullen voor buitenshuis

Verzorgingstas
Auto stoel en trappelzak
Isofix voor de auto stoel vast te zetten
Campingbedje voor als de oppas deze niet heeft (optioneel)
Kinderwagen (regenhoes en parasol optioneel)

 Kosten van de baby spullen en de bevalling

Zoals met alles in deze wereld zijn er dure en minder dure spullen te koop. Het is per persoon dan ook sterk! verschillende welke kosten hij/zij maakt voor een kind. Om te beginnen zit een groot verschil tussen Nieuwe spullen of tweede hands spullen. Daarnaast heb je duurdere nieuwe spullen en goedkopere spullen dit kan snel een drievoud of meer in prijs schelen.

Kosten van de bevalling:

Ziekenhuis bevalling zet u €200,- terug. Ook zwangerschapskleding kost u €200,-. Voor kraamzorg bent u ongeveer €200,- kwijt aan eigen bijdrage. En dan nog iets leuks! geboortekaartjes kosten u ook €150,-. Wat het totaal laat uitkomen op €750,-.

Kosten van de nieuwe (tweedehands) spullen

De spullen in bovenstaande lijst zijn niet altijd noodzakelijk om een kind groot te brengen. De kosten zijn in te delen in kosten die noodzakelijk zijn en kosten die zeer handig zijn voor de aanschaf daarvan. Kosten waar u niet zonder kunt zijn: Kleding €100,- verzorgingsproducten €100,- Babykamer €350,- Kinderwagen €150,- wat €700,- aan kosten zijn voordat de kleine warm en beschut in zijn eigen bedje ligt.
Als u een groter budget heeft zullen de kosten stijgen en zullen uw kosten er meer als volgt uitzien:

Ledikant €100,-
Matras €50,-
Commode €100,-
Box €100,-
Boxkleed €50,-
Buggy €100,-
Kinder stoel €75,-
Autostoel €125,-
Kinderwagen €500,-
Flessen en spenen €50,-
Flessen warmer €50,-
Babyfoon €75,-
Traphekjes €50,-
Wipstoeltje €25

Totaal €1.375,-

Opgegeven kosten zijn een richting voor een goedkope tot gemiddelde kinderkamer. wilt u graag een luxe kinderkamer en A-merk artikelen houdt dan rekening met 2 tot 3 keer deze kosten. Kosten van een luxe kinderkamer en toebehoren liggen rond de €2500,- tot €4500,-. De geschetste kosten voor een bevalling zullen niet veranderen afgezien van de kledingkosten.

 

Read more...

de fases van baby en peuter

Kinderen gaan door verschillende levensfases, elke levensfase worden andere eigenschappen ontwikkeld. In iedere levensfase worden ouder en kind geconfronteerd met andere problemen en uitdagingen. Hieronder behandelen wij de baby en Peuter fase.

Baby: van 0 tot 1 jaar

De bevalling is een hele kluif, en na de bevalling begint de 24/7 zorg voor de kleine spruit. Na de geboorte ga je de kleine een hoop leren. Zo gaat er geleerd worden dat er dag en nacht is, dat na verloop van tijd er 3 eet momenten over blijven. Gedurende het eerste jaar zal er een band bestaand tussen ouders en kind. Het kind is in het begin veel op zichzelf gericht, zo heeft hij/zij veel behoefte aan voeding en deze honger moet worden gestild. Het contact tussen ouders en baby is belangrijk voor de baby omdat de baby nog niet de moeder goed kan zien. De baby is afhankelijk van geluid en lichaamsgeuren, deze 2 dingen geven de baby een vertrouwd en veilig gevoel. deze dingen kunnen dus ook goed helpen om een baby in slaap te krijgen. Als een goede band wordt opgebouwd met de baby kan het voorkomen dat de baby niet graag in vreemde handen is. Als de baby wordt overgegeven aan grootouders of vrienden dan kan de baby spontaan beginnen te huilen. Dit komt doordat de baby (nog) niet vertrouwd is met deze mensen middels geur en geluid.

Peuter: 1 tot 3 jaar

De strijd om macht is begonnen, in deze fase zal de peuter gaan testen hoe ver die kan gaan voordat hij straf krijgt. Veel energie en geduld samen met een consequente door voer van regels zorgt voor de terug keer van dat lieve engeltje. De regels en grenzen geven de peuter hou vast en bieden de mogelijkheid binnen deze grenzen zichzelf en anderen te verkennen. Positieve aanmoediging is ook in deze fase zeer belangrijk voor het zelf vertrouwen van de peuter.

Peuter

 

Read more...

VW GTI kinderwagen

Volkswagen heeft een nieuw ‘’voertuig’’ uitgebracht, de GTI kinderwagen.
De GTI kinderwagen is een buggy geproduceerd door Volkswagen
in combinatie met het Duitse Knorr-baby.

De kinderwagen heeft een aantal speciale kenmerken zoals

– Originele GTI velgen die lijken op de velgen van de nieuwe Golf 7 GTI
Daarnaast zitten er dubbele kogellagers bij de wielen zodat de kinderwagen erg soepel meeloopt.

– VW GTI Clark bekleding die in elk VW model als optie te krijgen is sinds de eerste Golf GTI

– Een aluminium frame wat erg stevig is en toch ook erg licht

– Voorwielen zijn draaibaar en hebben een ‘’anti shock’’ systeem dat schokken dempt

– Luier tas is ontworpen door de Volkswagen Design afdeling.

– De buggy heeft een afneembaar matras van ongeveer 34 cm bij 80 cm en is voorzien van een beschermhoes

– Op de zijkant van de buggy kun je ook erg goed het bekende honinggraat patroon wat je vaak in de grill van een Golf tegenkomt terugzien

De buggy is vanaf nu beschikbaar bij uw dichtstbijzijnde officiële Volkswagen dealer.

0000844176J1-kinderwagen-gti-1-605

 

Read more...

247Kinderwagens, voor wat kies jij?

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook het aanschaffen van een kinderwagen, het is ideaal om jouw kindje hierin mee te nemen. Even snel naar de stad of op visite een stukje verderop in jouw stad of dorp. Er zijn verschillende soorten en maten kinderwagens, denk daarbij aan de gewone kinderwagen maar er zijn ook de buggy, de duo kinderwagen en de combi kinderwagen. Je vindt deze bij 247Kinderwagens.
(meer…)

Read more...

Tips voor het kiezen van de juiste kinderwagen

Een mooie en praktische kinderwagen kiezen, is een van de meest opwindende beslissingen tijdens je zwangerschap. Je stelt je voor hoe het is om je baby voort te duwen in de nieuwe wandelwagen
en met hem of haar de wereld te ontdekken. Het aanbod aan kinderwagens is zeer groot, wat een keuze lastig maakt. De beste kinderwagen bestaat niet. Wél de juiste wandelwagen die het meest aansluit
op je individuele wensen, leefstijl, woonsituatie en budget.

Veilig en comfortabel

Voor aanschaf van een kinderwagen, moet je je afvragen hoe en waar je deze wilt gaan gebruiken. De eerste prioriteit is dat de wandelwagen veilig en comfortabel is, zowel voor de baby als voor jou. Het moet prettig aanvoelen om de babywagen te duwen. Met in hoogte verstelbare handgrepen kan de kinderwagen aan je lichaamslengte worden aangepast. Als je pasgeboren baby nog het grootste deel van de dag slaapt, is een kinderwagen met opvouwbare reiswieg ideaal. Je baby ligt daarin comfortabel en slaapt als een roos.
(meer…)

Read more...